Пісочне печіво

IMG_20180223_203106835.jpg
1п верш. масла без лактози

50 гр меду
150ст. цукру
1 яйце
400 гр борошна Mix C від Shar
пів чайної ложки соди погашеної лимоним соком
за бажанням додаємо: ваніль, або ванільний цукор, цедру лимона або апельсина, корицу . імбир мелені, мак.


Масло розтопити з медом, цукром і пряностями на невеликому вогні, дати охолонути. Додати спеції і яйце -перемішати, додати  погашену соду, борошно і  знов перемішати. Мишати можна звичайною ложкою, тісто має бути еластичним, м’яким, не забитим. Після накрити плівкою і поставити до холодильника на 30 хв. Так тісто може зберігатися кілка дней. Для приготування печива треба розкатати тісто товщиною до 1 см. і вирізати формочками, викладати на пергамент на деко і випікати 15-20 хв при тем-ре 180-200 град.
Всім смачного!

2 thoughts on “Пісочне печіво

  1. Як відноситеся до цедри цитрусових? Наскільки я знаю їх обробляють всякими восками для збереження. Чи може там бути глютен?

    Подобається

    1. Переди тим як додавати цедру, фрукти необхідно обдати окропом, промити теплою водою та витерти добре рушником, для того, щоб змити той воск. Питання щодо вмісту в воску глютену не вивчали )

      Подобається

Залишити коментар