Торт Новорічний (бісквіт).

26168038_1393462984116657_2129082362172902262_n.jpg

Всі інгрідіенти дані на два коржі, але зазвичай я випікаю 3-4 коржі, і звісно збільшую всі інгрідіенти.

8 яєць

10 ст. ложок борошна ТМ Shar міх С

1 склянка цукру

2 ч.л. ванільного цукру

щіпка солі та пару крапель лімоного соку

Для крему:

0,5 л вершків без лактози високої жирності (32 і вище)

цукрова пудра 5 ст.ложок (із рахунку 1 ст.ложка на 100 мл вершків).

1 ківі, цукерки та шоколад без глютену і лактози для прикраси.

та 100 гр. варення для пропітки коржів.

Приготування.

Зазвичай  випікаються два і більше окремих коржей, тобто всі інгрідіенти вказані вище треба поділити порівну. На один корж йде 4 яйця, півсклянки цукру, 5 ст. ложок  борошна і 1 ч.л. ванільного цукру  на форму для випікання діаметром 24 см.

Посуд, в якому  взбіваються яйця  (взбиваються за допомогою міксера) та самі яйця мають бути охолодженими. Білки відділити від жовтків акуратно, додати щіпку солі та пару крапель лімоного соку та взбивати білки до високих піків, після додати цукор та ванільний цукор, добре взбити , після додати жовтки, теж добре взбити, и потроху додати борошно, яке обов’язково просіяти через сито. Якщо ви бажаете, то можете додати какао (безглютенове звісно 😉 ) і тоді корж і торт буде шоколадним. Все перемішати на нізький швидкості та викласти  тісто у форму, яку  застілаю пергаментом для випікання. Поміщаємо в духовку розігріту до 200 градусів і випікаємо десь 15 хв. (до готовності, поки не буде рум’яним), після випікання духовку виключаємо  і даємо трохи постояти там в теплі. Таким чином випікаємо потрібну кількість коржів.  Після того, як коржі охолонуть трохи, пропитуємо варенням змішаним з водою (100 гр варення  (сиропу з нього) +  50 мл води за допомогою кулінарного пензлика.  Смак варення обираєте за смаком.

25552237_1388303734632582_3428046044852511915_n.jpg

Приготування вершкового крема.

Посуд та вершкі мають бути добре охолодженими. Цукрову пудру (обов’язково через сито) додаємо одразу до вершків, (із рахунку 1 ст.ложка на 100 мл вершків) та взбиваємо на низкий швидкості та по міри загустіння швидкість збільшуємо. треба бути уважними і коли крем збільшиться в розмірах і стане густим, то треба зупинитися, бо можна перебити крем  до вершкового масла та сиворотки  і таким чином зіпсувати його.

IMG_20171231_201227137.jpg

Пропитані коржі  перемащуємо добре кремом, а потім і весь торт (боки і верх), обсипаємо кріхтами від коржів, та прикрашаю за допомогою цукерок та ківі (у вигляді ялинки), а сніговик з маршмеллоу та шоколаду. Останній єтап треба робити з дітьми, це додасть і їм і Вам радощів. Торт зазвичай робимо мінімум за 12 годин   до вживання, і поміщаємо в холодильник, щоб коржі добре пропиталися.

26114143_1393463017449987_8566783578345923997_n.jpg

Всіх вітаю з Новим роком!

 

 

 

Залишити коментар